”İran ile İsrail halkı arasında anlaşmazlık yok”

İsrail Başbakanı Netanyahu, başka bir rejim altında geçmişte var olan barışçıl ilişkilerin yeniden kurulabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran halkı ile İsrail halkı arasında bir anlaşmazlığın olmadığını, başka bir rejim altında geçmişte var olan barışçıl ilişkilerin yeniden kurulabileceğini söyledi.

Alman Bild gazetesine açıklama yapan Netanjahu, "(Cumhurbaşkanı Mahmud) Ahmedinejad'ın rakibi Mir Hüseyin Musevi'nin zaferi İsrail için iyi bir haber olur mu?" sorusu üzerine, "İsrail için farklı düşünceleri baskı altında tutmayan, terörizmi desteklemeyen, atom bombası yapmaya çalışmayan, Yahudilere yapılan zulmü inkar etmeyen ve İsrail'i yıkmakla tehdit etmeyen bir rejimin" iyi bir haber olacağını belirtti.

"İran halkı ile İsrail halkı arasında bir anlaşmazlık yok ve başka bir rejim altında geçmişte olan barışçıl ilişkiler yeniden kurulabilir" diyen İsrail Başbakanı, İran'daki son gelişmelerle ilgili olarak, "İran rejimin maskesinin düşürüldüğünü ve İran'da demokrasi eksikliği olduğunun görüldüğünü" kaydetti.

Netanyahu, İran'daki rejimin sadece İsrail için değil, ılımlı Arap ülkeleri, Avrupa'nın güvenliği ve dünyanın barışı için tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu'da barış istediğini belirten Netanyahu, "Bu hedefi birlikte takip ediyoruz. Ben, onun bölgeye barışı getirme düşüncelerini destekliyorum ve Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesine başlamalarını ümit ediyorum" dedi.