İran ile UAEK arasındaki görüşme sonuçsuz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

VİYANA - İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) arasında Viyana'da yapılan, "Biçimlendirilmiş yaklaşım belgesi"ne ilişkin görüşmede anlaşmaya varılamadı.

İran'ın Viyana'daki BM Ofisi nezdindeki daimi temsilciliğinde gerçekleştirilen görüşmenin ardından basına açıklama yapan İran temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, "UAEK ile çok yoğun bir görüşme gerçekleştirdik. Her iki tarafın da karşılıklı önerileri üzerinde çalışmayı sürdürme kararı aldık'' dedi.

Sultaniye, müzakerelerin çok yapıcı ve yoğun geçtiğini belirterek, "Yoğun bir müzakere oldu ancak metin üzerinde anlaşmaya varamadık. Gelecek toplantıda metnin sonuçlandırılmasına yönelik müzakerelerde bulunduk ve görüşmeyi sürdüreceğiz. Bir sonraki toplantının tarihini belirlemek üzere Ajans ile irtibatımızı sürdüreceğiz " diye konuştu.

UAEK temsilcisi Herman Nackaerts de "Yoğun bir müzakere gerçekleştirdiklerini ancak henüz sonuçlandıramadıklarını" söyledi.

"Biçimlendirilmiş yaklaşım belgesi üzerinde 1,5 yıldan beri sürdürdüğümüz görüşmelerde maalesef başarılı olamadığımızı kabul etmek durumdayız. Bir sonraki görüşmenin tarihini kararlaştırıp basına açıklayacağız" ifadesini kullanan Nackaerts, sürece yönelik çabalara devam edileceğini belirtti.

Nackaerts, bir sonraki toplantının tarihini İran ile kararlaştıracaklarını bildirdi.