İran'da milyonlar sandık başında

İranlı seçmenler, 5'inci Uzmanlar Meclisi ve 10'uncu dönem İran meclisi milletvekili seçimleri için bugün sandık başına gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran, 5'inci Uzmanlar Meclisi ve 10'uncu dönem milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'daki kabullerini gerçekleştirdiği salona gelerek oy kullandı. 

İranlı seçmenler, 5'inci Uzmanlar Meclisi ve 10'uncu dönem İran meclisi milletvekili seçimleri için bugün sandık başına gitti.

Halka, seçimlere katılması yönünde her fırsatta çağrıda bulunan dini lider Ali Hamaney oyunu başkent Tahran'daki bir seçim merkezinde kullandı. 

hamaney.jpg

Hamaney oyunu başkent Tahran'da kullandı

İran toplumu için büyük önem taşıyan seçimlerin ülkedeki reformcu, muhafazakar ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini destekleyen ılımlıların rekabetine sahne olması bekleniyor. 

Seçimlere Muhammed Rıza Arif'in başını çektiği reformistler ve Cumhurbaşkanı Ruhani yanlıları, "Reformistler ve Hükümeti Destekleyenler Birliği" çatısı altında "Ümit, Huzur ve Ekonomide İlerleme" sloganıyla katılırken, Haddad Adil liderliğindeki muhafazakarlar ise "Geçim, güvenlik ve ilerleme" sloganını kullanıyor.

Ülkede, 54 milyon 915 seçmenin oy kullanması amacıyla 53 bin seçim noktasında, 120 bin seçim sandığı hazırlandı. Yerel saatle 08.00'de başlayan oy kullanma işlemleri, saat 18.00'de sona erecek.