İran'da oyların yüzde 10'u yeniden sayılacak

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi oyların rastgele seçilecek yüzde on kadar kısmını yeniden saymaya hazır olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TAHRAN - İran Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK), oyların rastgele seçilecek yüzde on kadar kısmını yeniden saymaya hazır olduğunu bildirdi.

İran, cumhurbaşkanı da seçimlerde kullanılan oylarının yüzde 10'unun yeniden sayılabileceği bildirildi.

Anayasayı Koruyucular Konseyi sözcüsü Abbas Ali Kedhudai, olağanüstü toplantıda seçim sonuçlarına itirazların değerlendirildiğini ve istenmesi halinde, rastgele sandıkların seçilerek yüzde 10 oranındaki oyun adayların temsilcilerinin huzurunda yeniden sayılabileceğini söyledi.

Kedhudai, sonuçlara resmen itirazda bulunan cumhurbaşkanı adaylarından sadece Muhsin Rızai'nin davetlerine olumlu cevap vererek, toplantıya katıldığını bildirdi.

Sonuçlara itiraz eden tüm adayların şikayet ve önerilerini dinlemek için toplantıya davet edildiklerini hatırlatan Kedhudai, Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi'nin toplantıya gelmeyerek fırsatı kaçırdıklarını söyledi.

Kedhudai, Musevi ve Kerrubi'nin toplantıya katılmak için hala zamanları olduğunu ifade etti.

Sonuçlara ilişin itiraz ve şikayetlerin Konsey'de ele alındığını ve bazı şikayetlerin araştırılmasının sürdüğünü kaydeden Kedhudai, şikayetlerin bir bölümünün de yargıya intikal edebileceğini belirtti.

Konsey, ilk açıklamasında Musevi ve Kerrubi'nin toplantıya katılacağını duyurmuştu.