İrlanda ekonomisi rekor düzeyde küçüldü

Ülkede geçen yıl gayrı safi yurt içi hasıla 7,1; gayrisafi milli hasılanın ise yüzde 11,3 oranında düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBLİN - İrlanda Merkez İstatistik Kurumu'nun (CSO) açıkladığı son veriler, ülke ekonomisinin 2009 yılında "rekor düzeyde küçüldüğünü" ortaya koydu.

CSO, geçen yılın son çeyreğine ilişkin ilk tahminleri de hesaba katarak hazırladığı yeni raporda, 2009'da bir önceki yıla oranla, gayrı safi yurt içi hasılanın 7,1; gayrisafi milli hasılanın da yüzde 11,3 düştüğünü bildirildi.

Raporda, "elde edilen sonucun, şu ana kadar tek bir yılda kaydedilen en büyük düşüşü gösterdiği" belirtilse de geçen yılın sonunda açıkladığı ekonomik önlem paketini hayata geçiren İrlanda hükümeti, ekonominin düzeleceğine dair inancını koruyor.

İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan, bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, gidişatın daha önce tahmin edilenden "daha iyi" olduğunu belirterek, bu yılın ikinci yarısında ekonominin büyümeye geçmesini ümit ettiklerini kaydetti.

CSO, yıl başında açıkladığı bir önceki raporda, 2009'un ilk üç çeyreğine ilişkin verilere dayanarak, "ekonominin toparlanmaya başladığı" müjdesini vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir