İrlanda susuz kaldı

Yoğun kar yağışının ardından su hatlarında meydana gelen patlama ve sızıntılar, ada genelinde krize neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBLİN - İrlanda ve Kuzey İrlanda, yeni yıla ciddi boyutlara varan su kesintileriyle giriyor.

Bölgede geçen haftalardaki yoğun kar yağışının ardından su hatlarında meydana gelen patlama ve sızıntılar, ada genelinde krize neden oldu.

İrlanda Çevre Bakanı John Gormley, ülkenin pek çok kesimindeki ev ve iş yerlerine kesintisiz su verilebilmesinin bir kaç gün içinde mümkün olacağını, ancak başkent Dublin'deki kesintilerin 10 Ocak tarihine kadar sürebileceğini bildirdi.

İrlanda'da on binlerce konut ve iş yerine, geçen haftadan bu yana gün içinde sınırlı saatlerde su verilebiliyor ve bazı bölgelere araçlarla su takviyesi yapılıyor.

Yetkililer, özellikle yeni yılın kutlanacağı bu gece, su sınırlamalarını mümkün olduğunca azaltmayı planlıyor. 

Benzer sorunların yaşandığı Kuzey İrlanda'da ise bazı bölgelerin tamamen susuz kaldığı ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının gelecek haftayı bulabileceği belirtildi.

Su krizi nedeniyle Noel tatillerini yarıda kesmek durumunda kalan Kuzey İrlanda Yönetimi ise "krizle baş edemedikleri" gerekçesiyle su idaresi yetkililerini eleştirdi.

İrlanda adasında geçen haftalardaki yoğun kar yağışı ve buzlanma, ağır kış koşullarına çok da alışık olmayan İrlandalıları hazırlıksız yakalamıştı.   

 

Bu konularda ilginizi çekebilir