İrlanda ve Portekiz arasında paralellik yok

Juncker, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) Euro Bölgesi'nin karşılaştığı zorluklara yeterli cevap vermesini sağlayacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Euro Bölgesi Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, İrlanda ve Portekiz'in durumu arasında hiç bir paralellik bulunmadığını söyledi.

Juncker, Belçika'da yayımlanan L'Echo gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) Euro Bölgesi'nin karşılaştığı zorluklara yeterli cevap vermesini sağlayacağını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan'ın borç sıkıntısının Euro Bölgesi'ni tehdit etmesi üzerine mayıs ayında Euro Bölgesi ülkeleri için 750 milyar Euro tutarında Avrupa Finansal İstikrar Fonunu (EFSF) kurmuştu. Son olarak İrlanda'nın da yardım talebinde bulunması ve krizin Portekiz ile İspanya'ya da yayılabileceği endişeleri, fonun miktarının artırılabileceği tartışmalarına neden olmuştu.

Jean-Claude Juncker, İrlanda'nın borç krizinin Euro Bölgesi'ne üye diğer ülkelere de yayılabileceği tartışmalarına ilişkin, İrlanda ve Portekiz'in durumu arasında hiç bir paralellik bulunmadığına dikkati çekerek, Portekiz Parlamentosu'nun bütçe açığını azaltmak için yeni bir tasarruf planı onayladığını ve bankacılık sektörünün gücünü gösteren işaretler bulunduğunu ifade etti.

Portekiz Parlamentosu, dün ülkenin bütçe açığını azaltmak için önemli tasarruf önlemleri içeren 2011 yılı bütçesini kabul etmişti.           

Juncker, İspanya hükümetinin ise bütçe konsolidasyonunu sağlamak için çok ciddi önlemleri uygulamaya koyduğunu hatırlattı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir