İş dünyası 'modern kölelik' ile mücadele için toplandı

Dünyanın 48 ülkesinden iş insanları ve siyasetçiler, insan ticareti, kölelik ve zoraki çalıştırma gibi suçlara son vermek amacıyla Avustralya'da düzenlenen foruma katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın 48 ülkesinden önde gelen iş insanları ve siyasetçiler, insan ticareti, kölelik ve zoraki çalıştırma gibi suçlara son vermek amacıyla Avustralya'nın Perth şehrinde bir araya geldi. Bu yıl ikincisi düzenlenen foruma Amerikalı perakende devi Walmart, Japonya'dan Mitsui ve Çin'in en büyük e-alışveriş şirketlerinden JD.com da katıldı.

Forum, bu suçların ortadan kaldırılması için devlet kuruluşları ve özel kurumlar arasındaki ortaklığı geliştirmeyi hedefliyor.

Foruma katılan Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi iş dünyasında etik iş yöntemleri kullanılması için farkındalık yaratmanın yanı sıra, insan ticareti kurbanlarının kimliklerinin belirlenmesi, kayıt altına alınmaları ve desteklenmelerini hızlandırmak için yeni bir mekanizma oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Forumun eş başkanı ve Avustralyalı Fortescue Metals Group'un Başkanı Andrew Forrest de, "Özel şirketler ve devlet kuruluşları olarak bir araya gelebilirsek bu suçların önüne geçebilecek güce sahibiz. Bu daha önce hiç yapılmadı" dedi. Forrest, Hint-Pasifik bölgesindeki ülkeleri sorunla başa çıkmak için ortak bir modern kölelik yasası oluşturmaya davet etti.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop ise, modern kölelik yasası konusunda iki parlamento soruşturmasının başlatıldığını ve hükümetinin bu konuda rapor beklediğini söyledi.

Küresel Kölelik Endeksi'nin tahminlerine göre, dünyada 45 milyon insan modern kölelik uygulamalarının kurbanı. Bu insanların yaklaşık üçte ikisinin Hint-Pasifik bölgesinden olduğu tahmin ediliyor.