IŞİD, 15'i Türk 60 işçiyi kaçırdı

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) 15'i Türk, 60 işçiyi daha kaçırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KERKÜK - Irak'ın Selahaddin İline bağlı Dor ilçesi ile Kerkük arasında bir inşaatta çalışan işçiler IŞİD tarafından kaçırıldı. Serbest bırakılan bir işçi, 15'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 60 işçinin IŞİD tarafından kaçırıldığını söyledi.

Irak'ta Dor ile Kerkük arasında bir Türk firmasına ait 100 yataklı bir hastane inşaatında çalışan işçiler IŞİD tarafından kaçırıldı. Örgüt kaçırdıkları işçilerden Sünni olanları serbest bıraktı. Serbest bırakılan işçilerden Turgay Hürmüzlü, yaptığı açıklamada rehin alınan işçiler arasında Türkiye uyruklu kişilerin bulunduğunu söyledi. IŞİD'in, Hemrin dağları mevkinde çatışma bölgesinden kaçan işçileri yakaladığını dile getiren Hürmüzlü, "Hemrin dağlarına geldiğimizde, IŞİD araçlarımızın önünü kesti. 100'den fazla işçiydik. IŞİD, kimlik kontrolünün ardından Iraklıları serbest bırakırken yabancıları alıkoydu. 60 işçi arasında 15 Türkiye vatandaşı da vardı. Diğerleri Pakistan, Türkmenistan ve Nepal'den işçilerdi" dedi. 

Arasında mühendislerin de olduğu Türk işçilerinin, Tikrit’te özel bir hastanenin inşaatında çalıştığını aktaran Hürmüzlü, "Yabancı işcilerin amacı peşmerge kontrolündeki Süleymaniye kentine ulaşmaktı. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'ndan ülkelerine döneceklerdi" diye konuştu.

IŞİD gecen hafta da Musul'u ele geçirdikten sonra Türkiye'nin Musul Başkonsolosu'nun da aralarında bulunduğu 49 konsolosluk görevlisi ile 31 kamyon şoförünü rehin alarak bilinmeyen bir yere götürmüştü.