IŞİD bir aşireti katletti: 220 ölü!

IŞİD militanları, ülkenin batısında teslim olmak istemeyen bir aşiretin 220 erkek üyesini öldürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Irak güvenlik kaynakları ve görgü tanıkları, IŞİD militanlarının ülkenin batısında teslim olmak istemeyen bir aşiretin 220 erkek üyesini öldürdüğünü söylediler.

Albu Nimr aşiretinin, bu hafta militanlarca esir alınan 300 erkek üyesinden çoğunun cesedi, ortaya çıkarılan iki toplu mezarda bulundu.

Görgü tanıkları 18 ile 55 yaşları arasındaki erkeklerin yakın mesafeden vurularak öldürüldüklerini söylediler.

Polis ve uyanış milislerine ait 70 ceset bulundu

Sünni Anbar vilayetinin Hit kasabası yakınına atılmış 70'ten fazla cesedin genellikle polislere ve  bölgede Sahwa(Uyanış) adıyla IŞİD'e karşı örgütlenmiş milislere ait olduğu bildirildi.

Yine Anbar vilayetindeki Ramadi kenti yakınındaki bir başka toplu mezarda da aynı aşiretten 150 kişinin cesedi bulundu.

Bir görgü tanığı, "Cesetleri bulduktan sonra IŞİD üyeleri bize 'Bunlar Sahwa üyeleri... İslam Devletine karşı gelen herkesin cezası budur' dediler' dedi.

Uyanış milis örgütü, 2006-2007 yıllarında Irak'ta bulunan  Amerikan askerlerinin el Kaide'ye karşı başlattığı yoğun mücadeleye katılmaları için ABD'nin desteğiyle kurulmuştu.

Sünni aşiret liderleri, ABD'nin desteğiyle Başbakan olan Şii Haydar el Abadi'nin IŞİD saldırılarına karşı konulacağı yolundaki vaatlerini tutmadığını söylüyorlar.

IŞİD, Haziran ayında kuzey Irak'ta geniş alanları ele geçirmesinden önce de Anbar vilayetini hedeflemişti. Irak ordusu ve Kuzey Iraklı Kürt Peşmerge güçleri bölgede bazı yerleri yeniden ele geçirdiyse de, IŞİD Anbar'da daha da ilerleyerek başkent Bağdat'a yaklaşmış bulunuyor.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir