IŞİD Rehine operasyonunu püskürttü

IŞİD'in elindeki rehineleri kurtarmak için Rakka kentine operasyon yapıldığı öne sürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Suriye'nin Rakka kentinde "rehine kurtarma operasyonu" girişiminde bulunduğu iddia edildi. 

"Rakka Sessizce Katlediliyor" adlı yerel medya koordinasyonundan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının operasyonların başından bu yana ilk kez Rakka kentinde yoğun uçuşlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Savaş uçakları ve keşif helikopterlerinin aynı anda Rakka semalarında görüldüğü vurgulanan açıklamada, "IŞİD hedeflerine 13 hava saldırısı düzenlendi" denildi.

Hava indirme denemesi

Açıklamada, kentin kırsal bölgelerine hava indirme operasyonu girişiminde bulunulduğu, uluslararası koalisyona bağlı birlikler ve IŞİD militanları arasında çatışma çıktığı öne sürüldü.

Rehinelere ilişkin detay verilmeyen açıklamada, söz konusu operasyon girişimiyle IŞİD'in elindeki rehinelerin kurtarılmak istendiği kaydedildi. 

IŞİD geri üskürttü

Açıklamada ayrıca, uluslararası koalisyona ait iki helikopterin Es-Sakiyye Caddesi'ne inmeye çalıştığı ancak IŞİD militanlarının ateş açması üzerine bölgeden uzaklaştığı vurgulandı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin geçen yıl temmuz ayında da ABD'li ve İngiliz rehineleri kurtarmak amacıyla benzer bir girişimde bulunduğu ifade edilen açıklamada, operasyonun, rehinelerin yerlerinin IŞİD tarafından değiştirilmesi sonucu başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ağustos ayında yaptığı açıklamada, "ABD yakın bir zaman önce Suriye'de IŞİD'in elinde tuttuğu bir dizi Amerikalı rehineyi kurtarmak için operasyon düzenledi. Bu operasyona hava ve kara unsurları dahil oldu ve IŞİD içindeki belirli bir kaçırma şebekesini hedef aldı. Maalesef, misyon başarılı olmadı çünkü rehineler hedeflenen noktada değildi" demişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir