IŞİD, Suriye'de 30 esiri öldürdü

IŞİD'in İdlib'de ÖSO'nun kontrol noktalarından esir aldığı 30 kişiyi öldürdüğü bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HALEP  - Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) İdlib bölgesinde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrol noktalarında esir aldığı 30 muhalifi öldürdüğü öğrenildi. 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, IŞİD'in çoğunluğu İdli'in Cebel el Zaviye bölgesinde olmak üzere Harim ile Bab Hava karayolu üzerindeki kontrol noktalarında esir aldığı ÖSO'nun 30 askerini öldürdüğü belirtildi. 

Açıklamada, IŞİD kendisine karşı mücadele eden gruplara misilleme için söz konusu 30 kişiyi öldürdüğü ifade edildi. 

Halep'in Etrarib beldesindeki Ziraat Okulu yanında IŞİD ile ÖSO birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, IŞİD'in Tevhid ile Cihad Tugayları'nın Haseke kenti komutanlarını da öldürdüğü kaydedildi. 

Halep ve İdlib'te yoğun çatışmaların yaşandığı aktarılan açıklamada, IŞİD'in Irak'taki bin 300 özel eğitimli adamına, muhalif Mücahiddin Ordusu'na karşı savaşmaları için çağrıda bulunduğu vurgulandı. 

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC)  yapılan açıklamada da IŞİD'in ÖSO'ya bağlı 30 askeri açık alanda idam ettiğini doğrulayarak IŞİD'le çatışmaların daha da derinleşeceğine vurguland

Bu konularda ilginizi çekebilir