IŞİD'e ağır darbe

Terör örgütü IŞİD'in üç kıdemli üyesi ABD'nin hava saldırılarında öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IŞİD örgütünün mali işlerinden sorumlu en yetkili ismi ve üst düzey iki lideri ABD önderliğindeki koalisyonun hava saldırılarında öldürüldü.

ABD ordu sözcüsü Steve Warren dün düzenlenen basın toplantısında IŞİD'in maliye bakanı olarak nitelenen Abu Salah'ın öldürüldüğünü söyledi. 

Warren, "IŞİD'in finans ağının en kıdemli ve deneyimli üyelerinden biri ve eski bir el Kaide üyesiydi" dedi. Warren, Salah'ın üç ay içinde örgütün finans işlerinden sorumlu öldürülen üçüncü yetkilisi olduğunu belirterek, "Salah ve seleflerinin öldürülmesi örgütün mali kaynaklarının koordinasyonunu sağlayacak bilgi ve beceriyi ortadan kaldırıyor" dedi.

Warren ayrıca grubun haraç ve şantaj faaliyetlerinden sorumlu üst düzey bir kişi ile diğer bir liderinin öldürüldüğünü söyledi.

ABD tarafından şu ana kadar görülen en varlıklı militan örgüt olarak nitelenen İslam Devleti'nin çeşitli gelir kaynakları bulunuyor. Center for Strategic and International Studies uzmanı Thomas Sanderson'ın verdiği bilgiye göre örgüt, petrol satışları, şantaj, tarihi eser kaçakçılığından oluşan "sürdürülebilir ve dayanıklı kaynak portföyüne" sahip.