”İspanya, Türkiye ve Mısır'la rekabette zorlanıyor”

Exceltur Başkan Yardımcısı Zoreda, İspanya'ya gelen yabancı turist sayısında yüzde 8'lik bir düşüş olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren iş adamları örgütü olan Exceltur, İspanya'nın, Türkiye ve Mısır ile rekabette zorlandığını bildirdi. 

Exceltur Başkan Yardımcısı Jose Luis Zoreda, temmuz ayında İspanya'ya gelen yabancı turist sayısında yüzde 8'lik bir düşüş olduğunu belirterek, "turizmde krizin ayak seslerinin duyulduğu" uyarısında bulundu. 

Zoreda, hem gelen turist sayısının hem de turistlerin yaptıkları harcamların düştüğünü kaydederek, gelecekten kaygılı olduklarını söyledi. 

İspanya Endüstri, Ticaret ve Turizm Bakanlığının, "ekonomik krizin turizm sektörünü doğrudan etkilemeyeceği" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Zoreda, turizm sektörü için acil önlemler aınması gerektiğini kaydetti. Zoreda, İspanya'nın Türkiye ve Mısır ile rekabette zorlandığını ve bu iki ülkede turist sayısı artarken, İspanya'da azaldığını ifade etti. Zoreda, "Dünyadaki ekonomik kriz bu ülkeleri gerçekte daha az etkiliyor. Çünkü İspanya'dan çok daha ucuzlar ve olağanüstü güzel ürünleri, ucuza sunuyorlar. Bizdekiler ise çok daha güzel olmamasına rağmen yüzde 30 pahalı" dedi.