İspanyol bankaların borçları 126 milyar euro oldu

İspanya Merkez Bankası, İspanyol bankalarının borç miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79 arttığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD- İspanya Merkez Bankası, İspanya bankalarının Avrupa Merkez Bankası'ndan aldığı borç miktarının bu yılın Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,6 oranında artarak 126,3 milyar euroya ulaştığını bildirdi.

Bankanın internet sitesinde yayımlanan verilere göre, İspanyol bankalarının borç miktarı, bu yılın haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 47,5 oranında artış kaydetti. Bu oranda borç miktarının 1999'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı belirtiliyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın Haziran ayında Avrupa bankalarına verdiği borç miktarı ise 496,69 milyar euroya geriledi. Bu miktar Mayıs ayında 518,6 milyar euro, 2009 yılı Haziran ayında ise 615,9 milyar euro düzeyinde bulunuyordu.

Zapatero: 2011 bütçesinde tasarrufu korumalıyız

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ekonomik büyümeye zarar verse de hükümetin 2011 bütçesinde tasarrufu koruması gerektiğini söyledi.

Zapatero, kanun koyuculara da tasarruf ve emeklililik reformlarına destek çağrısında bulundu.

İspanya'da yıllık ekonomik büyümenin bu yıl çok az negatif olacağını belirten Zapatero, buna karşılık konut sektörünün normalleşmeye başladığını kaydetti.

Son aylardaki ekonomik aktivitenin ikinci çeyrekte büyümeye işaret ettiğini ifade eden Zapatero, işsizliğin hükümetin temel kaygısı olmayı sürdürdüğünü vurguladı. 

İspanya tahvilleri, ekonomik büyümedeki ve bütçe açığındaki sıkıntılar nedeniyle yatırımcıların güvenini kaybetmişti. Zapatero, istihdam piyasasına yönelik reform ve tasarruf tedbirleriyle piyasaların güvenini tamir etmek istiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir