İsrail Gazze'ye silah yaşıyan bir gemiye el koydu

İsrail, İran'dan Gazze'ye Suriye yapımı roket taşıyan gemiye el koyduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail askeri makamları İran'ın Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlara gönderdiği Suriye yapımı roketleri taşıyan bir gemiye Kızıl Deniz'de el koyduklarını açıkladı.

Askeri sözcü Yarbay Peter Lerner dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Panama bandıralı "Klos C" adlı şilebe "örtülü ve komplike bir operasyonla" uluslararası sularda çıkan İsrail askerlerinin 17 kişilik mürettebattan direniş görmediklerini söyledi.

Lerner, gemide Gazze'den İsrail'e erişecek yetenekte bir silah olan M302 roketlerinden düzinelerle bulunduğunu ve bu silahların Gazze'deki İslamcı Hamas örgütü veya diğer silahlı grupların eline geçmesi halinde  ateş güçlerini önemli ölçüde artıracağını bildirdi.

Hamas ise İsrail bu açıklamasını  "aptalca  bir şaka" olarak niteledi. Suriye bu konuda hiçbir açıklama yapmadı ancak İran  suçlamaları reddetti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Amir Abdullahian, "Bu suçlama gerçek değildir ve  İran'dan Gazze'ye silah taşıyan gemi (haberi) gerçek dışıdır" dedi.