İsrail liderinden 'siyonizm' vurgusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin eğitim sisteminin ''Siyonizm'' ve ''Mükemmellik'' değerleri üzerine kurulu olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, yeni akademik yılın başlamasına ilişkin, ''Arkamızda 'kayıp on yıl' olarak geride bıraktığımız dönem için yüksek öğrenime milyarlarca para yatırdık ve bu, İsrailli öğrenciler adına başarı, aydınlık ve araştırma olacaktır" dedi.

Netanyahu, "Sanırım bize rehberlik eden prensipleri iki kelime ile özetleyebiliriz, bunlar 'siyonizm' ve 'mükemmellik'tir. Bu iki değer tüm eğitim sistemimizin ve yüksek eğitimin rehberidir, tüm öğrencilere başarılar diliyorum" ifadesini kullandı. 

Kudüs'te son aylarda giderek tırmanan gerginliğin önüne geçmek için güvenlik güçlerinin bin polisle takviye edildiğine de değinen Netanyahu, "Kudüs'ün taş ve molotofkokteyli atılıp düzensizliğin olduğu bir şehir olmasına izin vermeyeceğiz. Bu, bir tesadüf değildir. İslamcı aşırı radikal unsurlar İsrail'in başkentini ateşe atmaya çalışıyorlar. Bunun için gereken tüm önlemleri, kararlılıkla ve sorumlulukla kullanacağız ki başarısız olsunlar.  İsrail'in başkentini korumak için tüm vatandaşlardan burada geniş destek bekliyoruz" diye konuştu.