İsrail'in yüzde 22'si yoksulluk sınırında

İsrail Milli Sigorta Kurumu'nun yayınladığı 2014 Yıllık Yoksulluk Raporu'na göre, halkın yüzde 22'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail nüfusunun yüzde 22'sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı bildirildi. 

İsrail Milli Sigorta Kurumu'nun yayınladığı 2014 Yıllık Yoksulluk Raporu'na göre, 1 milyon 709 bin 300 İsrailli yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Nüfusun yüzde 22'sine tekabül eden bu rakam, 2013 yılında ise yüzde 21,8 olarak açıklanmıştı. 

Raporda yoksulluk sınırı altında yaşayan aile sayısı 444 bin 900, çocuk sayısı ise 776 bin 500 olarak açıklandı. Buna göre İsrailli çocukların yüzde 31'i yoksulluk sınırının altında. 

En yoksul kesim Ortodoks Yahudileri ve Araplar 

Yoksulluk oranının en fazla olduğu kesim ise yüzde 54,3 ile Ortodoks Yahudileri (Haredi) oldu. İsrail vatandaşı Araplar yüzde 52,6 ile yoksulluk sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Raporda ayrıca kalabalık aile olarak da bilinen Ortodoks Yahudilerinin çocuklarından üçte ikisinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı vurgulandı. 

'Netanyahu halkı IŞİD ve İran'la korkutuyor'

Raporun yayınlanmasının ardından İsrail ana muhalefet partisi Siyonist Birlik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, "Halkı IŞİD ve İran ile korkuturken ekonomiyi ihmal etmekle" suçladı. 

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Yedi yıldır üst üste iktidarda bulunan Başbakan Netanyahu bilinçli olarak tüm halkı ihmal ediyor. Bibi, (Netanyahu için kullanılan takma ad) İsrail halkını IŞİD ve İran ile korkutmaya devam edecek, aynı zamanda vatandaşların refahı için verilmesi gereken ekonomik savaşı da ihlal edecek" ifadelerine yer verildi.