İsveç'te bir Türk yeni kabineye girdi

Yeni kabineyi açıklayan Başbakan Stefan Löfven, daha önce Yeşiller ve Çevre Partisi Milletvekili olan Mehmet Kaplan'ı Şehircilik ve İskan Bakanlığı görevine getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STOCKHOLM - İsveç'te yeni hükümet 21 üyeli yeni kabineyi açıkladı. 14 Eylül'deki seçimde birinci parti olan Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Stefan Löfven, Yeşiller ve Çevre Partisi ile azınlık hükümeti kurdu.Löfven, daha önce Yeşiller ve Çevre Partisi Milletvekili olan Mehmet Kaplan'ı Şehircilik ve İskan Bakanlığı görevine getirdi.

Yeni hükümeti açıklamak üzere parlamentoda düzenlenen programda, yaklaşık bir saat hükümetin programını okuyan Löfven, daha sonra kabine üyelerini açıkladı. 21 üyeli kabinede Yeşiller ve Çevre Partisi'ne 5 bakanlık verilirken Türk kökenli Mehmet Kaplan, Şehircilik ve İskan Bakanı oldu. Ardından parlamentonun başka bir salonuna geçen Başbakan Löfven, yeni kabine üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.

1971 Gaziantep doğumlu olan Mehmet Kaplan, 2010 yılında Gazze'ye yardım filosuna katılmış ve İsrail'de tutuklanarak serbest bırakılmıştı. Yeşiller ve Çevre Partisi'nden iki dönem milletvekilliği yapan Kaplan, bu dönem partisinin Stockholm Belediye Başkanlığı için yarışmış ancak kazanamamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir