ITV yayın akışını değiştirmedi

Kanal ''Düşes ve Kızları: Onların Gizli Görevleri'' adlı belgeseli yayımlamaya hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - ITV yayın akışını değiştirmedi. Gazetelerin TV ekleri ve televizyon kanallarının yayın akışına ilişkin sayfaları, ITV'nin tartışmalı ''Düşes ve Kızları: Onların Gizli Görevleri'' adlı belgeseli bugün saat 21.00'de yayımlamaya hazırlandığını ortaya koyuyor.

Ferguson'un BBC'de yer alan açıklamasında, Türkiye'deki zihinsel engelliler merkezlerine yaptığı ziyaretlerin Kraliçe'yi küçük düşürdüğü ya da Kraliyet ailesini bir diplomatik krizin içine soktuğu iddialarının doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

Ferguson, ''O yurtlara bir anne olarak gittim, çünkü o çocukların her biri sessiz birer fısıltıydı'' dedi.

BBC'deki habere göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ferguson'un yaptığı ziyaretlerin "tümüyle özel bir tercih" olduğuna dikkat çekti ve İngiltere'nin Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine desteğinin devam ettiğini vurguladı.

"Apolitiğim"

York Düşesi Sarah Ferguson, Türkiye'deki yetimhanelerle ilgili çekilen filmin tanıtım toplantısında, sözlerinin arkasında durduğunu vurgulayarak yetimhanelerle ilgili yaptığı araştırmanın Türkiye'yi mahcup etmesinden dolayı özür dilediğini ve kendisinin siyasi bir kişi olmadığını, apolitik olduğunu, birden fazla inanç taşıdığını dile getirmişti.

Kimliğini gizlemek için peruk takarak, kuruma gizli kameralarla girmesinin kendisini 'rahatsız' hissettirdiğine işaret eden Ferguson, "Sözlerimin arkasında duruyorum. (sözlerim) onlarda herhangi bir utanç yarattıysa üzgünüm" diye konuşmuştu.

Ferguson, "Ayrıca, eğer doğru kriterlere ulaşırlarsa Türkiye'nin AB'ye katılımından memnuniyet duyacağını söyleyen başbakanımızın da arkasındayım. Harika! Bu onların çocuklar için insan hakları kriterlerini uygulamak zorunda kalacakları anlamına geliyor" diye konuşmuştu.. Ferguson, TV programının, AB İlerleme Raporu'nun açıklanmasıyla aynı zamana denk getirilmesinde ITV'nin kastı olup olmadığını bilmediğini söylemişti.