JAL, American Airlines'ı seçti

JAL ve American Airlines, ABD-Japonya arasındaki uçuşlarını birleştirmek için ortak bir dosya sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japon havayolu şirketi JAL, American Airlines'la işbirliğini güçlendirme kararı aldı. Jal böylece, ABD'li havayolu şirketi Delta Airlines'ın ve Skyteam'in teklifini de reddetmiş oldu.

Şirket yetkilileri, müşterilerin ayrıcalıklı olmasını istediklerini ve yeni bir endişeye neden olmak istemediklerini söyledi. Zaten American Airlines'ın partneri ve Oneworld'ün içinde yer aldıklarını belirten JAL yönetimi, "Bu durum hem personelimiz hem de finansman açısından daha az külfetli bir işlem gerektiriyor" açıklamasını yaptı.

JAL ve American Airlines'ın ABD'li yetkililere ABD ve Japonya arasındaki uçuşlarını birleştirmek için ortak bir dosya sunması bekleniyor. Dünyanın en büyük havayolu şirketi ABD'li Delta Air Lines ve rakibi American Airlines, Asya'daki uçuş ağını genişletmek amacıyla JAL'i satın almak için rekabet ediyorlardı.

Delta Air Lines ve ortağı SkyTeam, Oneworld'den ayrılması için JAL'e 500 milyon doları nakit olmak üzere 1 milyar dolar önerirken, American Airlines ve ortakları ise JAL'e Oneworld'de kalması için 1,4 milyar dolar nakit vermeye hazır olduklarını açıklamışlardı.

JAL'in 2007 yılından bu yana üyesi olduğu Oneworld Allience, American Airlines, British Airways, Qantas Airways ve Cathay Pacific Airways'i bünyesinde bulunduruyor. Skyteam ise Delta, Air France KLM, Aeroflot ve AeroMexico'yu kapsıyor.

Geçen yıl Mart ayı itibariyle çoğu Boeing olmak üzere 279 uçağı bulunan JAL, Ocak ayında iflas koruma başvurusu yapmıştı. Şirket, 35 ülkede, 59'u Japonya'da olmak üzere 220 havaalanında faaliyet gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir