Japon Sumitomo, Türkiye'yi satış üssü seçti

Sumitomo İş Makinaları, Türkiye'yi bölgenin satış ve dağıtım üssü haline getirmeyi amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Sumitomo İş Makinaları, gerçekleştirdiği yeni ortaklıkla Türkiye'yi bölgenin satış ve dağıtım üssü haline getirmeyi amaçlıyor. 

Sumitomo İş Makinaları Başkan Yardımcısı Ichiro Shimada, basın toplantısında, Türkiye'deki varlıklarıyla Türkiye ile Japonya arasında güçlü bir ticaret köprüsü kuracaklarını, Türkiye'yi bölgesel satış ve dağıtım üssü yapmayı planladıklarını kaydetti. 

Shimada, şunları kaydetti: 

"Finansal yapımız, profesyonel yaklaşımımız ve ürünlerimizin kalitesiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine destek vermek istiyoruz. Ürünlerimiz 1991 yılından bu yana Türkiye'de satılıyor ve pazarda bilinen, tercih edilen bir markayız. Türkiye'de son 10 yılda inşaat ve madencilik sektörü çok büyük gelişim gösterdi ve bunun gelecekte de süreceğini öngörüyoruz. Varlığımızla Türkiye'nin altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamakla kalmayacağız, aynı zamanda yatırımlarla Türkiye'yi, Sumitomo İş Makinalarının bölge üssü haline getireceğiz. Irak, İran Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarını artık TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery şirketinden yöneteceğiz." 

Shimada, Sumitomo markasının, bu ay itibarıyla yüzde 90'ı yabancı, yüzde 10'u Türk ortaklık yapısına sahip TSM Global tarafından pazarlanacağını bildirdi.  

Türkiye'de üretimin ancak ileride mümkün olabileceğini belirten Shimada, Türkiye'de fabrika kurmaya değecek kadar satış rakamına ulaşılırsa üretimin buradan yapılmasının düşünülebileceğini söyledi. 

Shimada, Sumitomo'nun Japonya'nın en büyük 3 grubundan biri olarak kimyadan endüstriye, otomotivden finans sektörüne, madencilikten ağır sanayiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir grup olduğunu hatırlattı.  

Bu grubun en değerli parçalarından biri olan Sumitomo İş Makineleri'nin, 1963 yılında Sumitomo Ağır Sanayi çatısı altında kurulduğunu belirten Shimada, "Ürünleri tüm dünyada kalite, yakıt tasarrufu ve çevreci teknolojileriyle bilinen Sumitomo İş Makinaları olarak Türkiye'deki faaliyetlerini profesyonel iş ortağı ile yürütmeye karar verdik" dedi. 

 "Hedefimiz Sumitomo'yu Türkiye'de lider yapmak" 

TSM Global Üst Yöneticisi (CEO) ve ortağı Taner Sönmezer ise, Sumitomo'nun Türkiye'deki yapılanmasıyla pazar liderliğini hedeflediğini söyledi. 

Sönmezer, "22 yıllık sektör tecrübem ve 15 yıllık Sumitomo deneyimimle bu büyük grubun yöneticisi ve ortağı olmaktan gurur duyuyorum.  Köklü geçmiş ve kurumsal kimliğe sahip Sumitomo markası, dünyanın her yerinde müşteriye sağladığı güven ve desteğin yanı sıra üstün satış sonrası hizmetleriyle bilinir. TSM Global'in kurulmasıyla birlikte Türkiye'de büyük hedeflere doğru yürüyeceğiz. Hedefimiz bu markayı Türkiye'de 1 numara yapmak" diye konuştu. 

Türkiye'de yıl sonuna kadar bayilerle birlikte 500 kişilik istihdama ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Sönmezer, TSM Global'in Türkiye'de satacağı iş makinalarının yüzde 90'ının Japonya, yüzde 10'u nun ise Endonezya'dan ithal edileceğini söyledi. 

Sumitomo İş Makinaları'nın global yıllık cirosunun 2 milyar dolar olduğunu, Türkiye'nin iş makinaları alanında Avrupa pazarında 4. sırada yer aldığını aktaran Sönmezer, "Son 10 yılda Türkiye'de satılan iş makinalarının sayısı son 50 yılın yüzde 60'ını yakaladı. Böylesine gelişen bir pazarın büyümesini es geçemezdik" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir