JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini düşürdü

JP Morgan Chase, cari işlemler açığı ve hızlanan enflasyona dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - JP Morgan Chase, Türkiye için tavsiyesini rekor cari işlemler açığı ve hızlanan enflasyon nedeniyle 'nötr'den 'ağırlığını azalt-underweight'e indirdi.

JP Morgan yayınladığı raporda, "Yükselen cari işlemler açığı ve enflasyon bize Türkiye'nin daha sıkı politikalara ihtiyacı olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı. JP Morgan raporunda, Türkiye'de seçimlerin ardından yaz aylarında sınırlı mali tedbirler ve zorunlu karşılık oranları artırımlarını içeren sıkı politikalar beklendiği ve bunun 2011, 2012'de şirketlerin gelirleri üzerinde baskı yaratabileceğini öngörüldüğü vurgulandı.

JP Morgan, alınacak bu tedbirlerin yetersiz olması halinde, 4. çeyrekte daha zorlu tedbirler geleceğinden endişe ettiğini de belirtti. 

Türkiye'de hisse değerlemelerinin pahalı olmamasına rağmen alım yapmak için yeterince ucuz olmadığını belirtilen JP Morgan raporunda bankanın müşterilerinin tahvil pozisyonlarının birkaç aydır azaldığına ve bundan sonraki satışların lira üzerinde ek baskı yaratabileceği ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir