Kabil'de intihar saldırısı: 1 ölü, 30 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen intihar saldırısında 1 kişi hayatını kaybederken 30 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, havaalanı yakınında bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında 1 kişinin öldüğü, 30 kişi yaralandığı bildirildi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü İsmail Kavusi, yaptığı açıklamada, havaalanı yakınında düzenlenen intihar saldırısından 1 ceset ile 28 yaralının başkentin hastanelerine kaldırıldığını açıkladı. Kavusi, 'Yaralıların 9'ü çocuk, 3'ü kadın, 18'i erkek. Bazı yaralıların durumu ağır. Yaralıların bazıları patlamanın şiddetiyle evlerde camların kırılması sonucunda yaralanmış'' dedi. 

Kabil Emniyet Müdürü Abul Rahman Rahimi, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, başkentte havaalanı yakınında bomba yüklü kamyonetle intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi. 

Ölen ve yaralananların kimliği, kesin sayısı konusunda henüz bilgiye sahip olmadığını ifade eden Rahimi, saldırının gerçekleştiği bölgede birçok yabancı misafirhanenin bulunduğunu ve biraz ileride havaalanın askeri bölümünün girişinin olduğunu belirtti. 

Görgü tanığı Ahmad Ramin ise patlamanın çok şiddetli olduğunu dile getirerek, "600 metre ileride olan ev ve iş yerlerinin bile camları patlamanın şiddetiyle kırıldı" diye konuştu.     

Kabil havaalanının yakınında bu sabah da bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlenmişti. Hedefe ulaşmadan polis tarafından fark edilen intihar eylemcisi, araçtaki bombayı infilak ettirmiş, eylemci ölmüştü. 

Saldırıyı Taliban üstlenmiş, Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed, yaptığı yazılı açıklamada, havaalanı yakınında yabancıların kaldığı bir üsse bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediklerini, onlarca yabancıyı öldürdüklerini iddia etmişti. 

Bu arada, kuzeydeki Belh kentinin Merkezi Mazar-i Şerifte, Hindistan Başkonsoluğuna düzenlenen silahlı saldırının ardından Afgan güçleri ve saldırganlar arasında çıkan çatışma 24 saattir devam ediyor. Çatışmada 3 saldırganın öldürüldüğü, 10'un üzerinde kişinin yaralandığı açıklanmıştı.