Kafa nakli için gönüllü oldu

İnsan kafasını sağlam bir bedene nakledebileceğini ileri süren İtalyan cerrah Sergio Canavero'ya Rusya'dan bir gönüllü çıktı. 11.2 milyon dolar bulunursa operasyon gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus bilgisayar mühendisi Valeri Spiridonov, dünyanın ilk vücut nakli operasyonuna gönüllü oldu. Doğuştan gelen bir kas hastalığı olan 30 yaşındaki Rus, insan kafasının sağlıklı bir vücuda nakledilebileceğini öne süren İtalyan cerrah Sergio Canavero'ya güveninin tam olduğunu söyledi.

Maliyeti 11.2 milyon dolar

Ölmeden önce sağlıklı bir bedende yaşama şansını değerlendirmek istediğini vurgulayan Spiridonov, operasyonun gelecek yıl gerçekleşmesini ümit ettiğini belirtti. Canavero ve Spiridonov'un şu ana kadar sadece internet üzerinden iletişim kurdukları, ikilinin yakın zamanda bir araya gelmeyi planladığı kaydedildi. Yaklaşık 36 saat sürmesi öngörülen operasyonun 11.2 milyon dolara (yaklaşık 29 milyon lira) mal olacağı hesaplanıyor.

Omurilikleri yapıştırılacak

Donör vücudun, beyin ölümü gerçekleşmiş, sağlıklı bir kişiden gelmesi gerekiyor. Canavero, operasyon sırasında hastanın ve donör vücudun kesilen omuriliklerinin 'polietilen glikol' adlı yapıştırıcı benzeri maddeyle birleştirileceğini söylüyor.

150 doktor görev alacak

Gerekli finansal desteğin sağlanması durumunda 150 doktor ve hemşirenin katılımı ile gerçekleşecek operasyon kapsamında gönüllünün kesilen omurilikleri ‘polietilen glikol’ isimli bir yapıştırıcı madde ile başka bir bedene yerleştirilecek.

Kas ve damarların yeni bedene dikilmesinin ardından hasta yaklaşık 1 ay boyunca komada tutulacak. İddiaya göre bu adımların ardından kişi, yeni vücudunda yaşamaya başlayacak.

2-422.jpg

1-531.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir