Kahire'ye birlik takviyesi yapılıyor

Mısır Ordusu, bugün yapılacak darbe karşıtı gösteriler için Kahire kent merkezine çeşitli bölgelerden zırhlı araç ve tank sevkiyatı yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır Ordusu, bugün yapılacak darbe karşıtı gösteriler içinKahire kent merkezine çeşitli bölgelerden zırhlı araç ve tank sevkiyatı yapıyor

Sabah saatlerinden itibaren İsmailiye ve Süveyş kentleriyle diğer bölgelerden Kahire kent merkezine çok sayıda zırhlı araç ve tank sevkiyatı yapıldı. Kahire kent merkezinde ise başta askeri ve polis tesisleri olmak üzere kamu binalarının çevrelerine zırhlı araç ve tanklar konuşlandırıldı.

Kahire Uluslararası Havalanı ile Almaza Askeri Havalanı'nın çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlenirken, Kahire kent merkezinde birçok yol, askerler tarafından trafiğe kapatıldı.

Tahrir Meydanı'nın çevresini zırhlı araçlarla kapatan askeri birlikler, Kahire Müzesi'nin çevresinde de güvenlik önlemlerini arttırdı. Kahire Müzesi gösterilerden dolayı bugün kapalı olacağı bildirildi.

Başkent Kahire ile diğer kentlerdeki büyükelçilikler ve yabancı misyonların çevresindeki güvenlik önlemleri arttırılırken, Süveyş Kanalı çevresinede takviye birlikler gönderildi.

Sabah saatlerinden itibaren Mısır genelinde olağanüstü güvenlik önlemleri alan Mısır Ordusu, şehirler arası yollarda kontrol noktaları oluşturudu.

İhvan yöneticilerine yönelik baskın ve gözaltılar

Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı göstericilerin dağıtılması sırasında yaşanan katliamı protesto etmek için ülke genelinde "Gazap Cuması" adı altında geniş katılımlı gösterilere hazırlanılırken, güvenlik güçleri birçok İhvan liderinin ev ve ofislerine baskınlar düzenledi.

Asyut'taki İhvan Genel Sekreteri Ali İzzeddin Sabit'in de aralarında bulunduğu 4 İhvan üyesi,  Dekahılye'de İhvan üyesi ve eski milletvekili Imad Şemseddin , El-Garbiye ilinde de HAP Genel Sekreteri Ahmed el-Acizi gözaltına alındı.