Kanada'ya meteor düştü

Alberta Üniversitesi'nin yapacağı incelemeden sonra meteorla ilgili bilgi verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

EDMONTON - Kanada'nın Alberta eyaletinin kuzeyine meteor düştü.

Alberta yerel saatiyle dün 17.30'da meydana gelen olayda, gökyüzü bir anda gündüz gibi aydınlanırken, şiddetli patlama sesi duyuldu. Düşen meteorun sebep olduğu aydınlanma, Manitoba ve Saskatchewan eyaletlerinin Alberta sınırına yakın bazı şehirlerinde de görüldü.

Edmonton İlkyardım Koordinasyon Merkezi'nden Pierre Bolduc, şehir sakinlerinden yüzlerce ihbar telefonu aldıklarını belirterek, "merkezi arayanların kimi büyük bir uçağın yanarak düşüp infilak ettiğini, kimi bomba patladığını, kimi de büyük bir yangın olduğunu haber verdiler. Biz de ilkönce şaşırdık ama ilgili yerlerden bilgi gelince halkı rahatlattık" dedi.

Kanada Kraliyet Astronomi Topluluğu üyesi Edmonton'lu gökbilimci Alister Ling, meteorun düşüşünü baştan sona kaydettiğini ve görüntüleri Alberta Üniversitesi bilimadamları ile inceleyeceklerini söyledi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) yetkilileri de, ateştopu halinde yere çakılan ve ''meteorit'' haline gelen meteorun büyüklüğü ve özellikleri ile ilgili bilgilerin, Alberta Üniversitesi'nin yapacağı incelemeden sonra kamuoyuna açıklanacağını belirttiler.