Kanada'da camide terör estiren Fransız yakalandı

Kanada'da camide altı kişiyi öldüren Fransız asıllı üniversite öğrencisi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kanada'nın Quebec City kentinde bir camide ibadet edenlere ateş açarak altı kişiyi öldüren 27 yaşındaki Fransız asıllı üniversite öğrencisinin tutuklandığı açıklandı.

Mahkeme belgelerine göre Laval Üniversitesi öğrencisi sanık Alexandre Bissonnett dün mahkeme önüne çıkarılarak altı kişiyi önceden tasarlayarak öldürmek ve yaralanan beş kişiyi de öldürmeye teşebbüsle suçlandı.

Savcılık yetkilisi Thomas Jacques, sanığın neden terörizmle suçlanmadığı sorusuna, "Suçlamalar eldeki kanıtlarla uyumludur" yanıtını verdi.

Polis yetkilileri, Quebec İslam Kültür Merkezi'ndeki camide meydana gelen saldırının nedenleri hakkında bir açıklama yapmadı.

Polisin verdiği bilgiye göre öldürülenler arasında bir kasap, bir üniversite profesörü, bir eczacı ve bir muhasebeci bulunuyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ottawa'da parlamentoda yaptığı konuşmada, "Hiç kuşkunuz olmasın. Bu bir terör saldırısıdır" dedi.

Kanada'da yaşayan bir milyon Müslüman'a mesaj gönderen Trudeau, "Sizin yanınızdayız. Sizi seviyoruz, destekliyoruz ve her zaman bir arada ibadet etme hakkınızı her zaman savunacak ve koruyacağız" dedi.

Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi Müslüman ülke vatandaşlarının ülkesine girmesine geçici yasak getirmesi üzerine, Müslüman ülkelerden gelecek göçmenlerin Kanada'ya memnunlukla kabul edileceğini söylemişti.

Kanada'da cami saldırısı: 6 ölüKanada'da cami saldırısı: 6 ölü

Bu konularda ilginizi çekebilir