Kanada’da orman yangınları

Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VANCOUVER - Kanada’nın batı eyaletlerinden Alberta ve British Colombia’nın ormanlık alanlarında hafta başı başlayan yangınların önü alınamıyor. 

British Colombia Orman Yangınları Merkezi’nden yapılan açıklamada, birçoğu yıldırım düşmesi sonucu 12 farklı noktadan başlayan yangınlardan McAllister Dağı bölgesindeki yangın yüzünden, bölgede yaşayan bin 100 nüfuslu Hudson’s Hope kasabası sakinlerinin, 80 kilometre ilerideki St. John Liman kentine tahliye edilmeye başlandığı duyuruldu. 

Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu. Bölgedeki tüm ormanlık, mesire ve piknik yerlerinde ateş yakmak da yasaklandı.

Alberta eyaletinin, British Colombia ile sınır bölgeleri de dahil yüzlerce hektarlık alana yayılan 12 farklı noktadaki yangın için 200'e yakın söndürme ekibi aralıksız çalışıyor.

Yangın söndürme ekiplerine, havadan da helikopter ve uçaklarla destek veriliyor. Birçok noktaya helikopterlerle bırakılan söndürme ekiplerine, başka eyaletlerden de takviye ekipler çağırıldı. Yangınlar nedeniyle, Alberta’nın kırsalında petrol arama-çıkarma ve boru hattı işinde çalışanlardan 80'i tahliye edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir