Kar nedeniyle göçmen kampı boşaltıldı

Yunanistan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Olimpos Dağı eteklerindeki bir kampta kalan yüzlerce sığınmacı başka bölgelere nakledildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da son günlerde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Olimpos Dağı eteklerindeki Petra göçmen kampı boşaltıldı.

Katerini Belediyesi yetkilisi Nikos Papaziogas'ın basınına yaptığı açıklamaya göre, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sığınmacı başka bölgelere taşındı.

Sığınmacıların çoğu Selanik'in batısındaki Voli Gölü civarındaki kamplara dağıtılırken, 65 sığınmacının geçici olarak Katerini sahilindeki bir otele yerleştirildiği belirtildi.

Petra kampında 700'ün üzerinde sığınmacı konaklıyordu. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede bazı yollar kapanmış, göçmen kampı ise kar altında kalmıştı.

Avrupa ülkelerine gitme hayaliyle yola çıkan 60 binin üzerinde sığınmacı sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Yunanistan'da mahsur kaldı. Uzun süren yeniden yerleştirme ve iltica süreçleri nedeniyle birçok sığınmacı kışı zorlu şartlar altında geçiriyor.