'Kara Cuma'da mobil etkisi

ABD'de alışverişin en yoğun olduğu günler olan Şükran Günü ve Kara Cuma'da online alışverişin payı mobil telefonların kullanımı ile artış gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de tatil sezonunun başladığı Şükran günü ve takip eden Kara Cuma'da online alışveriş, mobil telefonların kullanımındaki artışın da etkisiyle güçlü bir yükseliş gösterdi.

First Data Corp tarafından derlenen verilere göre ABD'de e-ticaret Kara Cuma ve öncesindeki 2 günde gerçekleştirilen tüketici harcamlarından yüzde 25 pay aldı. Bu oran geçen yıl yüzde 18 olmuştu. E-ticaretin tüketici harcamalarındaki payı 4 yıl öncesine göre neredeyse ikiye katlandı.

3 günlük süreçte toplam perakende harcamalar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 arttı. Satışlarda büyüme, çok sayıda mağazanın Şükran Günü'nde kapalı kalmayı tercih etmeleri nedeniyle geçen yılın gerisinde kaldı.

Adobe Systems tarafından 23 bin internet sitesi ziyareti üzerinden yapılan analiz mobil telefonlardan yapılan alışverişin Kara Cuma'da yapılan online harcamaların yüzde 36'sını oluşturduğunu ortaya koydu. Bu oran 2014 yılında yüzde 24 seviyesindeydi.

Kara Cuma'da satışlar gerilediKara Cuma'da satışlar geriledi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir