Karadağ'da annelere maaş müjdesi

Hükümet, en az 15 yıl sigortalı bir işte çalışan ve en az üç çocuğu bulunan annelere ömür boyu maaş bağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadağ'da en az 15 yıl sigortalı bir işte çalışmış olan ve en az üç çocuğu bulunan annelere ömür boyu maaş bağlanacak.

Çalışma ve Emeklilik Bakanlığından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016 itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni yasadan 5 bine yakın kadının yararlanacağı ifade edildi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle aranan şartları yerine getiren vatandaşların tespit edileceği belirtilirken, sonraki aşamada kayıt altına alınan annelere maaş bağlanacağı kaydedildi.

Koşulları yerine getiren annelere aylık en az 193 euro maaş bağlanacağı ifade edilirken, ailelerde engelli bir çocuk varsa, annenin daha önce sigortalı çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın kendisine maaş bağlanacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, en az 25 yıl sigortası bulunan kadınlara aylık gelirlerinin yüzde 70'i, 15-25 yıl arasında sigortası bulunanlara ise maaşlarının yüzde 40'ı kadar maaş bağlanacağı, dolayısıyla annelere bağlanacak maaşların 193 ila 333 euro arasında değişeceği ifade edildi.

Bu arada, Karadağ İstatistik Kurumundan (MONSTAT) alınan bilgiye göre, ülkede üç çocuklu 3 bin 140, dört çocuklu ise bin 560 kadın bulunduğu belirtildi.

Daha önce, üç ve üzerinde çocuğu bulunan annelerin maddi destek almaları için Liberal Parti tarafından imza kampanyası düzenlenmiş, kampanya kapsamında 6 binden fazla imza toplanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir