Katar: Parasal işlemlerde sorun yok

Ülkede iç ve dış parasal işlemlerde hiçbir sorun yaşanmadığını duyuran Katar Merkez Bankası Başkanı el Sani, her türlü ihtiyacı karşılayacak düzeyde döviz rezervlerine sahip olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullah bin Saud el Sani, ülkesinde bankacılık sektörünün normal faaliyetini sürdürdüğünü, iç ve dış parasal işlemlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Şeyh el Sani'nin yazılı açıklaması, bugün resmi haber ajansı QNA tarafından duyuruldu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bazı diğer ülkeler geçen hafta Katar'la ilişkilerini kesmişler ve yaptırım uygulamaya başlamışlardı. Bu durum pek çok yabancı bankanın da Doha ile yürüttüğü işlemleri azaltmasına yol açmıştı.

Şeyh Abdullah, merkez bankasının ülkeye ve ülkeden serbest para akışının sürmesini taahhüt ettiğini ve her türlü ihtiyacı karşılayacak düzeyde döviz rezervlerine sahip olduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı, Katar bankalarının Asya ve Avrupa'nın en önde gelen finans merkezleri de dahil olmak üzere çok geniş bir uluslararası kimliğe sahip olduklarını ve bunun da kendilerine her türlü bankacılık işlemini sürdürmeleri için daha fazla esneklik sağladığını belirtti.

'Türkiye’nin desteği Katar’ın kaderini değiştirmez''Türkiye’nin desteği Katar’ın kaderini değiştirmez'