Katar'dan 'uzlaşmaya hazırız' mesajı

Katar, Körfez Arap ülkeleri arasındaki gerilimin azaltılması için Kuveyt'in arabuluculuk çabalarına izin verilmesi gerektiğini belirterek diyalog çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman el Thani, ülkesiyle Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Arap ülkeleri arasındaki gerilimde arabuluculuk yapılmasını kabule hazır olduğunu söyledi.

Bakan el Thani, Katar emirinin Kuveyt'in arabuluculuk çalışmalarına fırsat vermek için, halka hitaben yapacağı bir konuşmayı ertelediğine de dikkat çekti.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn dün eş güdümlü olarak Katar ile diplomatik bağlantıları kestiklerini açıkladılar. Daha sonra Yemen, Libya'nın doğu hükümeti ve Maldivler de bu ülkelere katıldı ve Katar ile ulaşım bağlantıları kesildi.

Dışişleri Bakanı el Thani, el Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Katar'ın, Kuveyt Emiri Sabah el Ahmed el Jaber el Sabah'a "krizin tarafları ile iletişim kurması ve olayı kontrol altına almaya çalışması" için imkan tanınmasını istediğini belirtti.

Bakan, Katar'ın "kardeş ülkelerle arasındaki ayrılığın diyalogla çözülmesi gerektiğine inandığını" söyledi ve ülkesinin bölge ülkelerinin Katar'a karşı attıkları adımlara karşılık vermeyeceğini belirtti.

Türk müteahhitlerin en çok iş yaptığı 7'nci ülke KatarTürk müteahhitlerin en çok iş yaptığı 7'nci ülke Katar

Hisseler toparlanmaya çalışıyor

Katar Borsası'nda hisse senetleri dünkü sert düşüşe tepki vermeye çalışıyor

Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE gibi komşularının diplomatik ilişkilerini kesme, sınırlarını, limanlarını ve hava sahalarını kapatma kararı aldığı Katar'da hisse senetleri dün yaşanan sert düşüşe tepki vermeye çalışıyor.

Dün yüzde 7,27 değer kaybeden Katar Borsası'nda Katar Hisse Endeksi bugün bir ara yüzde 3,2'ye varan oranda toparlanma gösterdi.

Endeks öğle saatlerine yakın, düne göre yüzde 1,07 artışla 9301,11 puandan işlem gördü.

Petrol fiyatlarında Katar etkisiPetrol fiyatlarında Katar etkisi