Kerry: Esad övgüyü hak ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Endonezya'da Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği toplantısı sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kerry, Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası sürecinin çok kısa bir süre içinde başlamasından dolayı ülkesinin duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Beşar Esad'ın anlaşmaya uyduğu için övgüyü hak ettiğini söyledi.

Kerry konuşmasında ayrıca, "Süreç rekor denebilecek kadar kısa bir zaman içinde başladı. Rusya'ya da işbirliği için Suriye'ye de gösterdikleri uyum için minnettarız" dedi.

Kerry, "Bence dün, yani BM kararının kabulünden sadece bir hafta sonra bazı kimyasal silahların imhasına başlanması fazlasıyla önemli. Açık konuşacağım, Suriye rejimi bunun için övgüyü hak ediyor. Bu iyi bir başlangıç ve biz iyi bir başlangıcı memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin kimyasal silah stoklarını açmayı kabul etmesinin ardından Rusya ve ABD'nin anlaşmasıyla silahların imha edilmesi süreci başlamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir