Kıbrıs Rum kesiminde hükümet düştü

Kıbrıs Rum hükümetinin küçük ortağı Türk ve Rum toplumları arasında barış müzakerelerinin yeniden başlatılmasını onaylamadığı için koalisyondan ayrıldı. Bakanların istifası sonrası hükümet düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu'nda, koalisyon ortağı DİKO'nun hükümetten ayrılmasının ardından bu partinin dört bakanının istifalarını sundukları kaydedildi.

İstifa eden bakanlar şöyle: "Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Eğitim ve Kültür Bakanı Kiriakos Kenevezos ile Sağlık Bakanı Petros Petridis"

Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis yaptığı açıklamada, GKRY lideri Nikos Anastasiadis hükümetinin bütün bakanlarının da DİKO'da meydana gelen son gelişmelerin ardından Anastaasiadis'e istifalarını sunduklarını belirtti.

Stilyanidis, Anastasiadis'in, kabine yeniden şekillenene kadar bakanlardan 15 Mart'a kadar görevlerinde kalmalarını istediğini ifade edildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan merkez-sağcı Demokratik Parti, adanın Türk ve Rum  toplumları arasında barış müzakerelerinin yeniden başlatılmasını onaylamadığı için hükümetten ayrıldı.

Demokratik Parti, Kıbrıs Türklerine çok fazla taviz verildiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades'in müzakereleri başlatmasını eleştirmişti.
              
Yürütme kurulunun 22 Şubatta aldığı karar uyarınca 11 üyeli kabinedeki dört bakanını çekeceğini dün açıklayan Demokratik Parti, koalisyondan ayrılmasıyla  Uluslararası Para Fonu ve AB
ile yürütülen finansal kurtarma programının etkilenmeyeceğini söylüyor.
              
KKTC ile Rum Yönetimi, Birleşmiş  Milletler'in desteğiyle 11 Şubat'ta görüşmelere yeniden başladılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir