”Kıbrıs sorunun çözümü için acele ediyoruz”

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a "daha çok müzakere olanağı tanınmasını" istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA - Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, "Kıbrıs sorununun çözümü için acele ettiklerini, ancak bunun için herhangi bir çözümü kabul etmeyeceklerini" söyledi.
Yunanistan'ı ziyaret eden Hristofyas, Patra kentinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa değinerek, "Kıbrıs sorununun, çocuklarımıza işgalden kurtulmuş, yeniden birleşmiş bir vatanda korkmadan ve barış içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir çözümü için, tüm gücümüzle çaba göstermek hepimizin görevidir" dedi.
"Kıbrıs sorununda çözüm beklentileri bulunduğunu, ancak bunun için Türk tarafının masaya farklı tezlerle gelmesi gerektiğini" savunan Hristofyas, özellikle KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a "daha çok müzakere olanağı tanınmasını" istedi.
Hristofyas, "Rum tarafının Kıbrıs'ta çözüm için acele ettiğini" belirterek, "Zaman kavramı önemlidir. Çünkü zaman, yeni sorunlar yaratan işgalin ve istilanın oldubittilerini sabitleştirmektedir. Ancak zamanın hatırına çözümün kalitesini feda etmeye niyetimiz yok. Adalet ve işleyebilirlikle ilgili bazı temel ilkeleri içermeyen herhangi bir çözümü kabul etmeyeceğiz. Tüm halkın insan haklarını ve temel özgürlüklerini yerine getirmeyen çözümü kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Patra kentinde katıldığı bazı etkinliklerin ardından Atina'ya dönen Hristofyas, Atina'da Rum yönetiminin yeni büyükelçilik binasının açılışını yaptı.
Hristofyas, Girit adasındaki Hanya kentini ziyaretinin ardından pazar günü adaya dönecek.
Hristofyas, 4 günlük Yunanistan temasları çerçevesinde Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile dün bir araya gelmişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir