Kılıçdaroğlu, Almanya'ya gitti

CHP lideri, bu ülkede çeşitli Türk ve Alman yetkililerle görüşmeler yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

THY'ye ait uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Berlin'e hareket eden Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Berlin'de ilk ziyaretini bugün Halk Dernekleri Federasyonu'na yapacak. Heyet daha sonra Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde esnafla buluşacak ve Almanya Türk Toplumunun (TGD) vereceği yemeğe katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, yarın da AP Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz ile kahvaltıda buluştuktan sonra Koordinasyon Kurulu ile bir araya gelecek, ardından Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret edecek. Aynı gün Sosyal Demokrat Parti Grubu Başkanvekili ve partinin milletvekilleri ile görüşecek Kılıçdaroğlu, ayrıca SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile bir araya gelecek.

Yarın akşam Friedrich Ebert Vakfı'nda bir konferansa da katılacak Kılıçdaroğlu, 21 Eylül Salı günü kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle sohbet edecek. Yeşiller Partisi'nin Federal Meclis üyeleri Ekin Deligöz ve Memet Kılıç'ın da katılacağı toplantıda, Yeşiller Partisi Eş Başkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir ile bir araya gelecek CHP heyeti, Sol Parti Eş Başkanı Klaus Ernst ile görüştükten sonra aynı gün Türkiye'ye dönecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir