Kimyasal silahlar için ortak hareket planı

Mihail Ulyanov, "Suriye'deki kimyasal silahların ülkeden güvenli bir şekilde çıkartılması için ortak hareket planı oluşturuldu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve Silahsızlandırma Departmanı Başkanı Mihail Ulyanov, Suriye'deki kimyasal silahların ülkeden güvenli bir şekilde çıkartılması için hareket ortak planı oluşturulduğunu söyledi.

Rus basınına açıklama yapan Ulyanov, Suriye'deki kimyasal silahların ülkeden çıkartılmasını görüşmek üzere Rusya, ABD, Çin, Danimarka, Norveç, Suriyeli uzmanların ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin Moskova'da bir araya geldiğini ifade etti.

Ulyanov toplantıda, kimyasal silahların Suriye'nin Lazkiye limanından uluslararası sulara taşınmasının görüşüldüğünü ve ortak bir hareket planı oluşturulduğunu dile getirdi. Rus diplomat, Suriye'deki kimyasal silahların tutulduğu depolardan Lazkiye limanına naklinin henüz başlamadığını, şu an ambalaj işlemlerinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

 ​Mihail Ulyanov daha önce, Rusya'nın yeni yıla kadar Suriye'nin kimyasal silahlardan arındırılması sürecinde kullanılması için BM fonuna 2 milyon dolar aktaracağını açıklamıştı. Öte yandan Rus basınının Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırarak verdiği haberlerde, Rus savaş gemilerinin Suriye'nin kimyasal silahlarının naklini yapacak gemilere eşlik edeceğine yer verilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir