Kırgızistan'da uçak düştü: 68 ölü

Bişkek'te kalkış sırasında düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağında 68 kişi hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK -Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kalkış sırasında düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağında 68 kişi öldü, ölenler arasında bir Türk vatandaşı da var.

Kırgızistan Başbakanı İgor Çudinov, basına yaptığı açıklamada, son bilgilere göre kazada 68 yolcunun hayatını kaybettiğini belirterek, kazada ölen yabancılar arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğunu kaydetti.

Çudinov, 1979 yapımı Boeing 737 uçağının iyi durumda olduğunu ve kontrollerinin geçen ay yapıldığını belirterek, "Uçak kalkıştan hemen sonra hızla basınç kaybetmeye başladı. Pistin hemen yakınındaki bir tarlaya acil iniş yapmadan ve alev almadan önce iniş izni istedi. Uçakta patlama olmadı" dedi.

Uçakta, İran, Çin, Türkiye, Kazakistan ve Kanada vatandaşı toplam 51 yabancının bulunduğunu belirten Başbakan, kazada 24 Kırgız, 5 İranlı, 1 Türk, 3 Kanadalı, 3 Kazak ve 1 Çinlinin öldüğünü kaydetti. Türkiye Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, kazada İzmir nüfusuna kayıtlı 1940 doğumlu Mehmet Şahin adlı Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Kırgızistan'a turist vizesiyle gelen Mehmet Şahin'in İran üzerinden Türkiye'ye dönmekte olduğu öğrenildi. Bu arada, Kırgızistan Sağlık Bakanlığı da kazada bir Türk vatandaşının öldüğünü doğruladı.

Kırgız havacılık tarihinin bu en vahim uçak kazasında uçağın 7 kişilik mürettebatının kurtulmayı başardığı belirtildi.