KKTC'de seçimler ikinci tura kaldı

KKTC cumhurbaşkanı seçiminde adayların seçilebilmesi için gereken oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KKTC cumhurbaşkanı seçiminde adayların seçilebilmek için gereken oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı.

Seçim sonuçlarına göre adaylardan Derviş Eroğlu yüzde 28,35 ; Mustafa Akıncı yüzde 26,8 ; Sibel Siber yüzde 22,49 ; Kudret Özersay yüzde 21,25 oy aldı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, seçime katılımın yüzde 62,3 olduğu bildirildi. Bu oranın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görülen en düşük katılım oranı olduğu ifade edildi. 

Seçimde beşi bağımsız yedi aday yarışıyor. Adayların cumhurbaşkanı seçilebilmesi için oyların yüzde 50'sinden bir fazlasını alması gerekiyor.

Adaylardan hiçbiri bu oy oranına ulaşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı. Buna göre 26 Nisan Pazar günü en çok oyu alan iki aday arasında yeniden seçim yapılacak. 

Seçimlerde, iki partinin desteğini alan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve bir dönem Kıbrıs müzakerelerinde Türk tarafının müzakerecisi olan Kudret Özersay bağımsız, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Güçler'in (CTP-UG) adayı olarak yarışıyor. Mustafa Onurer seçimlere Kıbrıs Sosyalist Partisinden, Mustafa Ulaş, Mustafa Akıncı ve Arif Salih Kırdağ da bağımsız aday olarak girdi 

Yeni cumhurbaşkanı beş yıl boyunca görev yapacak. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir