KLM uçaklarında da altimetre sorunu var

Hollanda Kraliyet Havayollarına ait uçaklarda da son altı ayda 17 kez altimetre arızası saptandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AMSTERDAM - THY uçağının geçen 25 Şubatta Amsterdam'da düşmesine yol açtığı bildirilen altimetre (irtifa göstergesi) arızasının, uzun süredir Hollanda Kraliyet Havayollarına (KLM) ait uçaklarda da görüldüğü öne sürüldü.

BNR Radyosunun kamuoyuna açıklanmayan bir rapora dayanarak verdiği habere göre, KLM uçaklarında son altı ayda 17 kez altimetre arızası saptandı. Raporda, altimetre arızasının sık sık ortaya çıktığı ve KLM personelinin de bunu sürekli bildirdiği ancak arada bildirilmeyenler de olduğu ifade edildi. Hollanda Kraliyet Havayolları KLM filosunda, kazayı yapan Boeing 737-800 tipi uçaktan 40'a yakın bulunuyor.

Radyonun haberine ilişkin açıklama yapan KLM sözcüsü, uçaklarında altimetre arızası olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi, yalnızca "şu anda uçaklarda herhangi bir teknik sorun yoktur, sorun olduğu zaman da giderilmektedir" demekle yetindi.

Schiphol Havaalanına inişe geçtiği sırada düşen THY uçağının kara kutusunun incelenmesiyle elde edilen ilk bilgilere göre, kazaya, altimetre arızasının yol açtığı anlaşılmıştı.