Komşu Korfu adasını kiralıyor

Yunanistan Korfu adasında 100 yıllığına arazi kiralayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATİNA  - Ekonomik darboğazdaki Yunanistan, Korfu adasında yaklaşık 500 dönümlük arazi kiralayacak.
Yunanistan Devlet Malvarlığı Değerlendirme Fonu (HRADF), bugün yaptığı açıklamada, İyon denizinde bulunan Korfu adasının Kassiopi bölgesinde bir arazinin işletme hakları için uluslararası ihale açtığını duyurdu.  Korfu adasının kuzey doğu sahillerinde bulunan yaklaşık 500 dönümlük arazi100 yıl için kiralanacak. Arazi, iç ve dış hat uçak seferlerinin yanı sıra Avrupa'nın büyük kentlerinden charter seferlerine açık uluslararası havaalanına da sahip olan Korfu adasının merkezinden 38 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
2015 yılı sonuna kadar 19 milyar euro özelleştirme geliri hedefleyen Yunanistan, daha önce gaz şirketi DEPA'yı da satışa çıkarmış, Uluslararası Basın Merkezi ile eski havaalanı Hellinikon için ihale açmıştı.
Yunanistan'da Mart ayında Rodos adasının Afandos bölgesindeki devlette ait binalar için de ihale açılması bekleniyor.
Yunanistan 1 milyar euro borçlandı
Öte yandan Yunanistan Hazinesi, bugün düzenlediği 6 ay vadeli bono ihalesinde 1 milyar 137 milyon euro borçlandı. Yunanistan Borçlanma İdaresinin açıklamasına göre, Hazinenin düzenlediği 6 ay vadeli bono ihalesinde ortalama faiz oranı yüzde 4,8'e geriledi. Hazinenin 812,5 milyon euro borçlandığı bir önceki benzer vadeli bono ihalesinde ortalama getiri oranı yüzde 4,86 düzeyindeydi.
 
(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir