Komşu'da evetler önde

Pazar günü kaderini belirleyecek oylama için sandığa gidecek Yunanistan'da referandum anketlerinde 'evet' yüzde 44.8, 'hayır' yüzde 43.4 oranında çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da mali yardım paketine dair gerçekleştirilecek olan referandum öncesinde bugün açıklanan bir anket evet oylarının yüzde 44.8 ve hayır oylarının yüzde 43.4 oranında olduğunu gösteriyor. Pazar günü gerçekleştirilecek referanduma dair ALCO tarafından gerçekleştirilen ve Ethnos gazetesinde yayınlanan anket yüzde 11.8'lik kararsız kesimin olduğunu gösteriyor.

Bununla beraber Ethnos "evet" oyuna doğru bir kayma olduğunu da belirtti. Ankete göre Yunan nüfusunun yüzde 74'ü euro bölgesinde kalmak isterken, yüzde 15'i ulusal para birimine sahip olmak istiyor, yüzde 11'i ise kararsız.

Yaklaşık 1,000 kişi ile 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen anketin yüzde 3.1'lik hata payı bulunurken, bu da evet ve hayır oylarının başa baş olduğu anlamına geliyor. Yine ankete katılanların yüzde 61'i referandumdan çıkacak "hayır" kararının Yunanistan'ın eurodan çıkmasına neden olacağını düşünüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir