Komşunun turizm geliri dibe vurdu

Yunanistan'daki turizm gelirleri, 1998 yılından bu yana en düşük seviyeye indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da turizm gelirlerinde son 12 yılın en olumsuz dönemi yaşanıyor.

Yunanistan Merkez Bankası verilerine göre, ülkedeki turizm gelirleri, 1998 yılından bu yana en düşük seviyeye indi. Veriler, Yunanistan basınında, Yunan turizminin içinde bulunduğu krizin boyutlarının göstergesi olarak değerlendirildi.

Ülkede 1998'den bu yana, yılın ilk yarısında elde edilen turizm gelirlerinin 3 milyar euronun altına düşmediği belirtiliyor.

Yunanistan'da 2010 yılı ocak-haziran döneminde elde edilen gelirlerde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 11,9 oranında düşüş kaydedildi ve elde edilen gelir 2,8 milyar euro oldu. Turizm gelirlerinde son 12 yılda en düşük rakamın 2 milyar euro ile 1998 yılında elde edildiği belirtiliyor. 

Yunanistan'ın ana havaalanlarına gelen yabancı turist sayısında da geçen yıla kıyasla yüzde 1,3 oranında düşüş görüldü. Yunan basınındaki haberlerde, Türkiye'deki turizm gelirlerinin yılın ilk yarısında yüzde 2,3 oranında artış kaydederek 5,4 milyar dolara ulaştığı da yer aldı. Türkiye'de yabancı turistlerin oranında yüzde 6,7 oranında arttığı ve sayının 16 milyona ulaştığı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir