Koordineli tedbirlerde anlaşma

Brezilya Maliye Bakanı Mantega, G-2O toplantısında, krizi aşmada koordineli hareket edilmesi gerektiği konusunda bir fikir birliği varıldığını açıkladı; ayrıntılarının henüz tamamlanmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAO PAULO - Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler (G-20) toplantısında, mali krizle mücadelede koordinasyon içinde hareket edilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

G-20 dönem başkanı Brezilya'nın Maliye Bakanı Guido Mantega, düzenlediği basın toplantısında, G-2O toplantısında, krizi aşmada koordineli hareket edilmesi gerektiği konusunda bir fikir birliği olduğunu, ancak bu konunun ayrıntılarının henüz tamamlanmadığını söyledi.

Mantega, mevcut durumun küresel bir eylemi öne çıkardığını, böyle ortak ve koordineli bir hareket için uygun kurumlar gerektiğini belirtti. Bu konunun henüz çözümlenmediğinin altını çizen Mantega, ancak G-20'nin koordinatörlük için güçlü bir aday olduğunu ifade etti.

Washington'da gelecek hafta bir araya gelecek G-20 liderler toplantısına ise Başbakan Erdoğan başkanlığında bir heyet de katılacak.