Kopenhag’da polise silahlı saldırı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta gece polis ekibine yapılan saldırıda ikisi polis biri sivil üç kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yerel saatle 23:00 dolaylarında gerçekleştirilen saldırıda başından silahla ağır yaralan polis hastanede tedavi altına alındı.Bacağından yaralan diğer polis ile tesadüfen bulunduğu olay yerinde yaralan sivil kişinin de tedavileri sürüyor. Polis yaralanan sivil kişinin olayla ilişkisinin bulunmadığını ve yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Kopenhag’ın alternatif yaşam bişimini seçen kişilerin yaşadığı Christiania Mahallesinde meydana gelen silahlı çatışmadan sonra kaçan 25 yaşlarında olduğu belirtilen zanlıyı yakalayabilmek için polis bütün Kopenhag çapında büyük bir operasyon başlattı.

Gece saat 02:15 sıralarında bir basın toplantısı düzenleyen Kopenhag Polis Müdürü Thorkild Fogde saldırganın kim olduğunu bildiklerini, bu kişinin bütün şehirde yakalanmasına çalıştıklarını belirtip doğrudan saldırgana seslenerek, "Kim olduğunu biliyoruz. Er ya da geç seni bulacağız" dedi.

Sabah saatlerinde yeni bir açıklama yapan polis müdürü Thorkild Fogde saldırı ile ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını, ifadesini almak istedikleri iki kişiyi de aradıklarını açıkladı. Kopenhag polisi alışılmışın dışında saldırının zanlısı kişinin fotografını da yayınladı.

Daha önce donanmaya ait garnizon binalarından oluşan Christiani bölgesi donanma tarafından boşaltıldıktan sonra hippiler tarafından işgal edilmiş, o günden günümüze kadar da alternatif yaşam biçimini seçen kişilerin, esrar kullananların yaşamaya başladığı, kendi içinde kuralları olan, uyuşturucunun serbestçe satıldığı, Kopenhag kenti içinde bir tür özerk bölge haline gelmişti

Bu konularda ilginizi çekebilir