Krizdeki Rusya'da internet satışları yükseldi

Uzun bir zamandır ekonomik durgunlukla boğuşan Rusya'da vatandaşlar adeta varını yoğunu internet üzerinden satışa çıkarıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomik krizin pençesindeki Rusya'da internet üzerindeki ikinci el ürün satışları patlama yaşandı.

Batılı ülkelerin yaptırımları ve düşük petrol fiyatlarının vurduğu Rusya'da ekonomik krizi fırsata çevirenlerin başında seri ilan sitesi Avito geliyor. 

'Her şeyi satışa çıkarıyorlar'

Rubledeki devalüasyonlar ve ekonomik resesyon arasında kalan Ruslar ellerinde ne varsa internet üzerinden satışa çıkarmaya başladı. Bu durumda Avito'ya yaradı. 

"Ruslar evlerindeki sahip olduğu her şeyi satışa çıkarıyor." diyen Rusya'nın en büyük seri ilan sitesi Avito'nun sahibi Jonas Nordlander işlerin iyi gitmesinden çok memnun. 

Bloomberg Businessweek'te yer alan habere göre, 31 Mart 2014 yılında Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ı işgal etme emrini vermesinden bu yana Avito'nun satışları yüzde 43 arttı. 

Geliri 80 milyon dolara çıktı

Rusların adeta bir şahin gibi ikinci el ürün avına çıktığını belirten 42 yaşındaki İsveçli Jonas Nordlander, " Kriz öncesinde evlerindeki eşyaları satmayan Ruslar şimdi neredeyse her şeylerini internet üzerinden  satışa  çıkarıyor. Telefonlar, kanapeler, televizyonlar, bebek arabaları,çantalar ayakkabılar...Kısacası Rusya'da herşey satılık. Avito çok büyüdü. Geçen yıla oranla gelirimiz yüzde 79 artarak 4.3 milyar rubleye (80milyon 200 bin dolar)çıktı." dedi. 

Rusya'daki ekonomik durgunluk başta Volkswagen ve Carlsberg olmak üzere birçok şirketi derinden vurmuştu. 

0.large.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir