”Kupayı kazanma şansları yüksek”

Beckenbauer, Almanya'nın başarının sırrını farklı kültürlerden oyuncuları bir araya getirmesine bağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JOHANNESBURG- "Kaiser" (İmparator) lakaplı Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Almanya Milli Takımı'nın başarısının farklı kültürlerden oyuncuları bir araya getirmesine bağlı olduğunu söyledi.

Beckenbauer, yaptığı açıklamada, Almanya'da doğmayan milli takım oyuncularının, disiplin ve takım oyununa dayanan geleneksel Alman tarzına farklı bir boyut getirdiğini belirtti.

Alman Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunda, Türk kökenli Mesut Özil ve Polonya doğumlu Miroslav Klose ve Lukas Podolski dahil, yabancı kökenli 11 oyuncu yer alıyor.

Bu oyuncuların takıma kattığı tarzın, Almanya'dakiler dahil herkesi şaşırttığını belirten Beckenbauer, "Umarım böyle devam ederler. Kupayı kazanma şansları yüksek" dedi.

Hem futbolcu, hem teknik adam olarak Dünya Kupası'nı kazanma sevinci yaşayan Beckenbauer, yarı finaldeki İspanya maçı için, "Bu maç, İngiltere ve Arjantin maçlarından zor olacak. Bu kupa, takımın, bir Alman ekibinin nasıl oynadığını dünyaya göstermesi için önemli bir fırsat. Şu ana kadar nasıl etkili olduklarını gösterdiler" diye konuştu.

Beckenbauer, Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw'ü de övdü ve Löw için "genç futbolculara fırsat tanıyarak çok cesur davrandı. Sözleşmesinin uzatılması gerekir" ifadesini kullandı.

Almanya, İspanya ile 7 Temmuz Çarşamba günü Dünya Kupası yarı finalinde karşılaşacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir