Kur reformu devam edecek

Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Fan Gang, ABD Doları'nda temel göstergeler, Çin'in makroekonomik şartlarının ve diğer para birimlerinde değişikliklerin yuanın değerinin etkimeyen faktörler olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Fan Gang, yuanda yaşanan değer kayıpları ve otoritelerin kurda oynaklığı  frenlemek için daha müdahaleci bir duruş izlemeye doğru gittikleri endişelerinin ortaya çıktığı bir ortamda piyasaları yatıştırmaya çalıştı.

Fan, Securities Times gazetesine yaptığı açıklamada, ABD Doları'nda  temel göstergeler, Çin'in makroekonomik şartlarının ve diğer para  birimlerinde değişikliklerin yuanın değerinin etkimeyen faktörler  olduğunu söyledi.

Çin'in sabit bir kur sistemine geri dönmeme kararından geri  adım atmayacağını ifade eden Fan, yuanın değerinin ABD Dolarına veya  kur sepetine endekslenmeyeceğini vurguladı.

Fan, "Çin hali hazırda kur reformunda ileriye doğru bir adım attı ve  ileri donğru gitmeye devam edecek. Sabit kur rejimine geri dönüleceği hayali kurulmamalı" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir